Noua lege privind suspendarea înmatriculării vehiculelor va intra luna viitoare în vigoare

Din 20 mai 2018, intră în vigoare noua lege privind suspendarea înmatriculării vehiculelor. Astfel, şoferii care circulă cu o maşină fără ITP valabil, dar şi cei care nu au trecut maşina pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile, riscă amenzi de până la 2.900 de lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Practic, conducerea unui autovehicul fără ITP va fi echivalentă cu conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Autovehiculele ce nu mai apar în baza de date a Poliţiei Rutiere şi RAR vor avea înmatricularea suspendată. De asemenea, o maşină va fi radiată provizoriu şi va avea statut de vehicul neînmatriculat dacă un român îşi cumpără o maşină şi nu o trece pe numele său în termen de 90 de zile.

O altă noutate este că, până la intrarea în vigoare a legii, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor trebuie să realizeze o aplicație pe site-ul său oficial prin care să poată fi verificată rapid situația înmatriculării unei mașini și, dacă este cazul, motivul suspendării înmatriculării.

Distribuie informația
Alte știri