Nouă poziţii la loturile naţionale de tir cu arcul (faţă de doi în 2021, patru în 2022 şi şase în 2023)

Loturile naţionale de tir cu arcul sunt alcătuite din primii patru sportivi din ţară, pe categorii de vârstă (copii, cadeţi, juniori, seniori) şi divizii de arc (olimpic, compound, barebow). Dacă acum trei ani Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a avut doi sportivi la loturile naţionale, acum doi ani patru iar anul trecut şase, anul acesta numărul poziţiilor ocupate la lotul naţional a crescut cu încă 50%.

Sportivii dublu legitimaţi la C.S. Crişul Oradea (unde activează, de anul trecut, arcaşii de la Redpoint) ocupă nouă poziţii la loturile naţionale de tir cu arcul. Astfel, loturile naţionale de junioare compound sunt formate în proporţie de 75% din sportivi de la Crişul Oradea: Alexandra Oanea (16 ani, elevă în clasa a IX-a D la Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu”), Ada Luncan, (18 ani, elevă în clasa a XII-a C la Liceul de Arte Oradea) şi Mara Mihociu (16 ani, elevă în clasa a IX-a B la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”), iar la juniori activează Sergiu Pallag (17 ani, elev în clasa a XI-a A la Liceul de Arte Oradea).

Din loturile naţionale de cadeţi fac parte Matei Piloca (14 ani, elev în clasa a VI-a C la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”), Sergiu Pallag, Iulia Creţu (16 ani, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Partenie Cosma”), Mara Mihociu şi Alexandra Oanea.

Rezultatele acestor destoinici sportivi au fost posibile cu multă muncă şi antrenamente, dar şi cu susţinerea Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Turism Felix, Blue Container Aleşd, Primăria Oradea, Liceului Sanitar şi altor persoane cu suflet mare care au ales să rămînă anonime. Cu puţinul sprijin de pe plan local, copiii şi tinerii de la C.S. Crişul Oradea au reuşit să se menţină în elita tirului cu arcul naţional. De menţionat că în judeţul nostru se organizează singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, fiind înregistrate oficial nouă cluburi şi asociaţii, mai multe decât în oricare alt judeţ din ţară.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri