Noul ambasador al Germaniei în România, în vizită la Primăria Oradea

Primarul Florin Birta a primit luni, 31 ianuarie, vizita ambasadorului Germaniei în România, E.S. Peer Gebauer. La întrevedere a participat și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

În deschidere, edilul a vorbit despre dezvoltarea Oradiei din ultimii ani și despre progresele înregistrate datorită banilor europeni care au adus îmbunătățiri considerabile în toate domeniile.

’’Am pus accentul pe dezvoltarea orașului și a comunității noastre. În ultimii 12 ani am reușit să accesăm fonduri europene în valoare de peste 650 milioane de euro și am transformat Oradea în ceea ce puteți vedea astăzi. De asemenea, am creat patru parcuri industriale în care se regăsesc și 5 companii germane care au au investit peste 35 de milioane de euro și care au, în prezent, 1.500 de angajați. Noi, ca și administrație, am luat în considerare toate sectoarele (sănătate, infrastructură, mediu, învățământ ș.a.) pentru a le dezvolta și a le îmbunătății spre folosul orădenilor.’’, a menționat primarul Florin Birta.

Diplomatul și-a exprimat aprecierea față de modul în care administrația publică locală a transformat orașul, dar și vizavi de felul în care reușește să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea acestuia.

’’Sunt încântat să ajung la Oradea, este pentru prima dată. Am văzut fotografii frumoase cu orașul d-voastră și am auzit numai lucruri bune, acesta fiind și motivul pentru care mi-am dorit să ajung aici. Vreau să vă felicit pentru realizările de până acum și pentru fondurile europene pe care ați reușit să le atrageți, întrucât știu că stați foarte bine la absorbția de bani nerambursabili, ceea ce e minunat.’’ , a precizat ambasadorul Peer Gebauer.

Prezent la întâlnire, președintele Ilie Bolojan și-a manifestat dorința de-a avea o colaborare fructuoasă cu ES Peer Gebauer, care a fost numit ambasador al Germaniei în România în urmă cu aproximativ 6 luni, menționând că relația cu predecesorul său a fost una de bun augur. Acesta a precizat patru teme de interes pe baza cărora, în viitor, s-ar putea întrevede parteneriate între administrația orădeană și partenerii germani.

„În viitor, ne dorim ca investitorii germani să își îndrepte atenția înspre Regiunea de Nord- Vest, luând în considerare costul forței de muncă care este ușor mai scăzut decât în Ungaria, faptul că există o forță de muncă calificată, iar companiile beneficiază de sprijinul administrației, cel puțin la Oradea. În plus, vrem să asigurăm conectivitatea aeriană a orașulului cu importante hub-uri europene, iar unul din ele va fi Munchen-ul, întrucât zborurile spre Germania sunt strategice pentru noi. Totodată, un obiectiv important este să încheiem parteneriate între Universitatea Oradea și universități tehnice din Germania și, nu în ultimul rând, ne dorim să dezvoltăm învățământul în limba germană, o idee în acest sens fiind să aducem profesori pensionari din țara d-voastră la Oradea.”, a spus președintele Ilie Bolojan.

Diplomatul a mai precizat că există un interes crescut din partea companiilor germane care vor să-și folosească know-how-ul pentru a sprijini administrațiile locale, cu precădere cele care, cu ajutorul fondurilor europene, fac tranziția la energie verde. De asemenea, ES vede cu ochi buni potențialul turistic al Oradiei, precizând că „un oraș atractiv turistic, înseamnă un oraș atractiv și pentru afaceri”.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri