Noul ambasador al SUA la Bucureşti vorbeşte fluent limba română

Foto: stiri.tvr.ro

Ambasadorul american Hans Klemm şi-a încheiat mandatul şi a părăsit sâmbătă România. Locul lui este luat de Adrian Zuckerman, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit sâmbătă, 14 decembrie, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, a informat MAE.

De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).


Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York, potrivit stirileprotv.ro.


Distribuie informația
Alte știri