Noul centru de colectare selectivă a deşeurilor se bucură de succes în rândul orădenilor

Noul centru de colectare selectivă a deşeurilor din Oradea, situat pe str. Thurzo Sandor, lângă Cimitirul Municipal, se bucură de succes în rândul orădenilor.

“Din data de 16 noiembrie 2017, dată la care a fost inaugurat acest centru şi până în prezent, cetăţenii au depus aici 129 de tone de deşeuri, din care 24 de tone numai în cursul acestei luni. Din deşeurile depozitate, ponderea cea mai mare o au deşeurile rezultate din construcţii – 103 tone, restul fiind deşeuri biodegradabile, hârtie/carton, mobilier/lemn, plastic şi textile”, spune Mircea Stejeran, şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Persoanele fizice care au domiciliul în Oradea pot depune aici gratuit mai multe tipuri de deșeuri: deșeuri cu conținut periculos, materiale textile, bunuri reutilizabile, ambalaje metalice, obiecte de uz caznic, sticlă, deșeuri electrice/electrocasnice și electronice, materiale plastice, hârtie și carton, lemn și mobilier, deșeuri vegetale, dar și deșeuri provenind din construcții/amenajări.

Centrul de colectare selectivă construit de RER pe strada Thurzo Sandor a costat aprox. 150.000 de euro și a fost realizat din cei 850.000 de euro pe care firma de salubritate RER și i-a asumat ca investiții, atunci când Primăria Oradea a prelungit contractul de salubritate pe următorii 4 ani.

Având în vedere că, până în acest moment, din suma de 850.000 de euro asumată de RER ca investiţii în salubritate au fost cheltuiţi 708.384,44 euro, rămânând prin urmare o diferenţă de 141.615,56 euro, Primăria Oradea a decis construirea unui al doilea punct de colectare a deşeurilor în municipiul Oradea. Aprobarea realizării acestei investiţii de către RER s-a făcut şedinţa Consiliului Local din 15 decembrie 2017.

Distribuie informația
Alte știri