Noul drum de legatura dintre Oradea si Sanmartin ii revolta pe proprietarii din zona

Soseaua de 4 kilometri ar urma sa porneasca de la giraţia situată între hypermarketurile Selgros şi Metro, şi va ajunge in zona pensiunii „Noblesse”.

Consiliile locale din Oradea si Sanmartin au aprobat proiectul in luna decembrie, dar maine subiectul va fi discutat din nou de consilierii din Sanmartin, de la ora 13. Mai multi locuitori si proprietari de pensiuni cer anularea hotararii motivand ca le incalca dreptul de proprietate, in conditiile in care ar exista si alte variante de traseu. Potrivit acestora, Primaria Oradea a propus o aberatie in conditiile in care actualul drum de legatura face fata fara probleme traficului.

5 pensiuni ar urma sa fie demolate pentru realizarea investitiei si alte 10 vor fi afectate. In cererea de anulare a hotararii se mai spune ca studiul de fezabilitate nu corespunde realitatii, cuprinzand date eronate si menite sa induca in eroare. Av. Raluca Ardelean:

 

Primaria sustine in schimb necesitatea proiectului in conditiile in care el va prelua traficul greu care va fi scos astfel din Oradea si Sanmartin.

Valoarea totală a proiectului este de 89.502.981,25 lei, inclusiv TVA, durata de realizare fiind de 24 de luni. Investiţia urmează să fie realizată din fonduri europene, perioada de programare 2014-2020.

Documente:

Anulare-HCL-drum-CL-Sinmartin

Anulare-HCL-drum-CL-ORADEA

Hotarari privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții ”Construirea unui drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin”

Distribuie informația
Alte știri