Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea, operațional din 5 august

Foto: facebook

Începând de miercuri, 5 august, noul terminal, redenumit 1, va fi funcțional, aici urmând să fie operat un prim zbor al companiei Tarom spre București. Are o suprafață desfășurată de 2925 metri patrați, o capacitate de prelucrare 600 de pasageri/oră, fluxuri de plecări și sosiri curse interne, respectiv sosiri curse internaționale.

 „Acum vorbim despre un proiect integrat ce cuprinde construirea și extinderea terminalului, reabilitarea parcărilor și a drumurilor existente, respectiv construirea drumului de acces la artera principală, și anume, drumul național 79. Contractul a fost semnat în data de 25.07.2017, iar în luna august a aceluiași an a fost dat ordinul de începere pentru proiectul al cărui termen de realizare era 12 luni. Recepția lucrărilor s-a făcut în luna iulie 2020. Pentru nefinalizare la termen însă, au fost calculate și facturate penalități în cuantum de 3,26 milioane lei”, a spus, la întâlnirea cu presa, președintele Pásztor Sándor.

Valoarea contractului de lucrări a fost 25,9 milioane lei, TVA inclus.

Directorul general interimar al Aeroportului Oradea, Claudia Baran, a declarat că investiţiile vor continua cu două mari proiecte din fonduri europene. Unul se referă la creşterea gradului de siguranţă şi securitate, în valoare de 20 de milioane de euro, ce va fi depus în cursul anului 2020, iar celălalt vizează prelungirea pistei actuale, de la 2.100 la 2.500 de metri, inclusiv un sistem de radio-navigaţie pentru ROMATSA, de categoria 2.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri