Noutăţi de la Casa de Pensii Bihor legate de contractul de asigurare socială

„Începând cu 1 ianuarie 2018, contractul de asigurare socială se poate încheia de către orice persoană în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă sau în vederea completării venitului minim asigurat utilizat la calcularea acestei categorii de pensie”, spune Carmen Polman, directorul economic al CJP Bihor.

Documentul se încheie în formă scrisă între persoana interesată, sau după caz, tutorele, curatorul ori mandatarul acesteia desemnat prin procură specială şi casa teritorială de pensii. Contractul de asigurare socială produce efecte de la data înregistrării acestuia. Plata contribuţiei sociale se face lunar de către persoanele asigurate sau, în numele lor, de către orice altă persoană. Se poate plăti şi anticipat pe o perioadă de cel mult 12 luni.

„Contribuţia minimă lunară care trebuie achitată de către persoanele asigurate cu contract de asigurare socială pentru ianuarie 2018 este de 351 de lei, iar începând cu luna februarie 2018, este de 364 de lei ”, spune directorul economic al CJP Bihor.

Persoanele care încheie un contract de asigurare socială cu Casa Judeţeană de Pensii Bihor beneficiază de mai multe avantaje. În primul rând vor obţine o pensie garantată de sistemul unitar de pensii publice. Apoi, au dreptul să obţină bilete de tratament balnear, subvenţionate, eliberate de Casa Judeţeană de Pensii Bihor. De asemenea, beneficiază de ajutor de deces.

Încheierea unui contract de asigurare socială se face pe baza actului de identitate. Contribuţia de asigurare socială se poate plăti la ghişeele CJP Bihor, prin virament bancar sau prin mandat poştal.
Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la numărul de telefon 0259.430.728, int. 115 sau 156, prin e-mail la adresa: mail@cjpensiibihor.ro sau la sediul instituţiei.

Distribuie informația
Alte știri