Noutati despre Alianta Vestului.  Intâlnire la Timișoara cu reprezentanții Comisiei Europene

Trei dintre cei patru primari ai Alianţei Vestului  s-au întâlnit, marţi, la Timişoara, cu reprezentanţii Comisiei Europene. In lipsa lui Ilie Bolojan, Emil Boc, Gheorghe Falca si Nicolae Robu au prezentat proiectele majore pe care asociaţia vrea să le dezvolte şi pentru care doresc finanţare pe viitorul exerciţiu financiar unional, 2021-2027, alături de Guvernul României.

După această informare, primarii vor începe să lucreze efectiv la marile proiecte pe care le vor pregăti spre depunere pe viitorul ciclu financiar UE.  Edilii vor finantare pentru autostrada Transilvania, care leagă Clujul de Oradea iar din Bors se fac planuri pentru o autostrada spre Arad.

Un alt proiect este cel al electrificarii caii ferate intre cele 4 municipii.

Am prezentat Comisiei faptul că în acest moment există un tren privat care face legătura între Timişoara şi Cluj cu o locomotivă care poate să prindă 200 km/oră, dar infrastructura o menţine la ceea ce înseamnă 50 km/oră”, a declarat primarul Aradului Gheorghe Falca.

„Să fie foarte clar, noi nu vrem să facem nimic fără agrearea Guvernului României. Dacă Guvernul României va agrea să fie finanţată o asociaţie de dezvoltare intercomunitară de acest fel – pentru că asta va fi AVE deîndată ce o vom înregistra la judecătorie , atunci din partea Comisiei Europene nu sunt probleme de finanţare directă a unor proiecte ale asociaţiei”, a precizat Nicolae Robu.

Distribuie informația
Alte știri