Nu ezita sa citesti etichetele de pe fructe si legume! Te poti feri de capcane la raft

Etichetele sau stikerele aflate pe fructe si legume au rolul de a informa consumatorul cu privire la produsul pe care-l achizitioneaza. Acestea ilustreaza un logo dar si un cod digital ce incearca sa informeze consumatorul cu privire la produsul pe care-l achizitioneaza.

Iata ce reprezinta fiecare in parte.
Daca pe stiker se regasesc doar patru numere, inseamna ca fructul sau leguma a fost produsa cu ajutorul unor tehnici agronomice moderne, care includ si cantitati mari de fertilizatori si pesticide.

Codurile formate din cinci cifre care incep cu numarul 8
Atunci cand intalnesti acest stiker inseamna ca fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de crestere. Cercetatorii arata ca pepenii, bananele si papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic.

Codurile formate din cinci cifre care incep cu numarul 9
Daca intalnesti acest tip de cod, inseamna ca fructul a fost cultivat prin vechile metode practicate de fermieri si stramosi: cu propriile maini si fara substante chimice. Aceste produse sunt organice.

Fructe sau legume fara cod
De cele mai multe ori, oamenii incearca sa gaseasca fructe sau legume fara aceste stikere insa, acest lucru poate fi foarte periculos. Fructele care sunt importate trebuie sa aiba intotdeauna o eticheta in acest fel, scrie eva.ro.
Daca produsul nu are nicio eticheta, exista un motiv pentru care aceasta sa fi fost inlaturata si, cu siguranta, nu este in favoarea ta in calitate de consumator.

Distribuie informația
Alte știri