NU în faţa consumului de droguri! Proiect Erasmus+, cu voluntari din Bihor

În perioada 18-25 septembrie 2019, are loc la Cristuru Secuiesc schimbul de tineri Erasmus+, organizat de către asociaţia de tineret Plantogether din Cristuru Secuiesc cu tema prevenirii consumului de droguri, unde, alături de Ungaria, Ucraina şi Macedonia, România este reprezentată de o echipa de 6 tineri şi un însoţitor de grup din Oradea.

Grupul ţintă al proiectului sunt 32 de tineri cu vârsta între 18-25 şi 4 coordonatori de grup din cele patru ţări.
Organizatorii îşi propun ca în urma cursului, tinerii să îşi însuşească mecanisme de prevenire a consumului de droguri, folosind metode de educaţie nonformală. Ei sunt sprijiniti să îşi clădească un mecanism de rezistenţă în faţa tentaţiilor, iar pe termen lung, scopul proiectului este transmiterea mai departe a informaţiilor însuşite către colegi, prieteni şi alţi tineri din comunitatea din care fac parte.

În cadrul sesiunilor tematice, tinerii vor înţelege în primul rând care sunt motivele intriseci care conduc la dependenţa de droguri, după care vor dezvolta competenţele necesare activităţii de prevenţie. Pentru acesta se vor aborda în prima fază elemente teoretice într-o manieră nonformală care vor pune bazele cunoaşterii problemei după care pentru aprofundare se va lucra pe autocunoaştere şi dezvoltare personală şi se vor explora propriiele motivaţii, astfel, la final, tinerii vor putea spune NU în faţa consumului de droguri şi POT SĂ TE AJUT! atunci când un prieten, coleg sau o altă persoană din comunitate se confruntă cu astfel de probleme. Toate acestea într-o manieră nonformală folosind exerciţii practice, interacţiunea între participanţi şi lucru în echipă, la bază vor sta informaţiile deja deţinute de participanţi care vor fi dezbătute şi dezvoltate în cadrul sesiunilor.

Echipa României este formată din voluntarii asociaţiei Love Bihor, Asociaţia de tineret mereu împreună şi Fundaţia Caritas Centrul Social Sf. Ştefan Sâniob. Proiectul a fost finanţat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
Sandor Rudi- Coordonator proiect, asociaţia de tineret Plantogether
Georgeta Szabo- Asociaţia Love Bihor

Distribuie informația
Alte știri