Nu lăsa statul să decidă ce face cu banii tăi! Mai sunt doar câteva zile pentru depunerea formularului 230

Mai sunt doar câteva zile în care se poate depune formularul 230, prin care fiecare dintre noi spune statului unde să vireze 3,5% din impozitul datorat pe venit. Este vorba despre sumele pe care le-a încasat statul în 2023, ca impozit de 10% pe veniturile noastre.
Până la 27 mai 2024 (inclusiv), salariații și pensionarii pot sumele respective către organizațiile non-profit sau unitățile de cult.

Acest lucru se poate face prin declarația sau formularul 230. Dacă depui declarația aceasta, acei bani nu vor mai fi păstrați de stat.

Declarația 230 se poate descărca de pe site-ul ANAF, însă majoritatea ONG-urilor pun la dispoziție o varianta precompletată, la care poți adăuga datele tale personale.

Sumele de bani redirecționate în acest mod vor fi folosite pentru finanțarea activităților acestor organizații sau pentru cauze umanitare, doar că sunt încă multe persoane care nu cunosc acest lucru. Anul trecut, mai puțin de o treime dintre angajați au completat formularul 230.

Sunt 4 variante prin care poți depune formularul.

Personal, pe hârtie, la registratura organului fiscal de care aparții.
Prin poștă la adresa serviciului fiscal, cu confirmare de primire.
Electronic, prin serviciul Spațiul Privat Virtual sau prin portalul e-guvernare.ro cu certificat digital calificat.
Direct la ONG-ul pentru care dorești să redirecționezi și acesta se va ocupa de depunerea la ANAF.

ANAF va calcula sumele exacte ce sunt astfel donate, pe baza cererii depuse de contribuabil până la data de 25 mai, inclusiv.

Distribuie informația
Alte știri