Nu uitați de Conferințele Dilema Veche”/ 5-7 mai, Oradea/ Programul complet

Între 5 și 7 mai 2022, vor avea loc la Oradea „Conferințele Dilema veche”. Patronate de cea mai citită revistă de cultură din România, „Conferințele Dilema veche” sunt un proiect itinerant, având până acum ediții în Arad, Timișoara, Cluj-Napoca și, începând din acest an, Oradea.

Tema care reunește evenimentele culturale de la Oradea este ”Comedia lumii”.

Formatul evenimentului include conferințe, spectacole de teatru, dialoguri publice și o lansare de carte. Programul complet este următorul:

Joi 5 mai, Sinagoga Neologă Sion
18.00: Daniel David, conferință: De ce râd românii: elemente de psihologie a umorului
19.00: Lansare de carte: Viață și teatru pe Scena lumii, de George Banu
19.30: Adriana Babeți, conferință: Să râzi? Să plângi? Despre râsu’-plânsu’ lumii noastre

Intrarea la aceste evenimente este gratuită

Vineri 6 mai, Teatrul Regina Maria

19.00: Rosto, spectacol de teatru după I.L. Caragiale. Cu Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.
20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate online, de pe platforma Eventim, accesînd link-ul https://www.eventim.ro/ro/bilete/rosto-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-582086/event.html și de la casieria Teatrului Regina Maria.

Sâmbătă 7 mai, Teatrul Regina Maria
19.00: Moș Nichifor, spectacol de teatru după Ion Creangă. Cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.
20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate online, de pe platforma Eventim, accesînd link-ul https://www.eventim.ro/ro/bilete/mos-nichifor-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-582091/event.html și de la casieria Teatrului Regina Maria.

„Conferințele Dilema veche” sunt un proiect inițiat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și organizat împreună cu revista Dilema veche, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

Partener strategic: Superbet Foundation
Partener local: Teatrul Regina Maria

Distribuie informația
Alte știri