Nu uitaţi, România şi alte 70 de ţări îşi omagiază mamele pe 3 mai

Foto: mesajeurarifelicitari.com

Ziua Mamei este o sărbătoare ce celebrează mamele sau dedicația acestora pentru copii. În 1912, Anna Jarvis a declarat frazele „A doua duminică din mai” și „Ziua mamei” și a creat Asociația Internațională Ziua Mamei. Ea a precizat în mod specific că „Mama” trebuie să fie „un posesiv singular, pentru ca fiecare familie să-și onoreze propria mamă, nu un posesor plural comemorând toate mamele din lume”. Aceasta este și ortografia utilizată de președintele S.U.A., Woodrow Wilson, în proclamarea sa prezidențială din 1914, de către Congresul S.U.A. în proiectele relevante și de către diferiți președinți americani în proclamațiile lor privind Ziua Mamei, scrie Wikipedia.

Sărbătorirea unei Zile a mamei a fost instituită în România în anul 2009, prin Legea nr. 319/2009, aceasta urmând a fi marcată în fiecare an, în prima duminică a lunii mai, respectiv la 3 mai 2020. Potrivit aceluiaşi act normativ, este sărbătorită, în ţara noastră, şi Ziua tatălui, în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv la 10 mai anul acesta.

Prin sărbătorirea Zilei mamei la nivel naţional, este subliniată importanţa acesteia în viaţa de familie şi în universul copilului, România aliniindu-se astfel statelor care marchează distinct această zi.

Google a ralizat un doodle special cu această ocazie.

Sursa: rtv.net

Alte știri