Numarul bihorenilor care solicita pensie anticipata s-a dublat dupa schimbarea legii. VIDEO

Pensia anticipată parţială este calculată acum în baza unor noi reguli care ii avantajeaza pe solicitanti. Penalizarea a scazut de la 45 la 30 la suta, conform legislatiei intrata in vigoare in aceasta vara.

Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu pană la 8 ani.

Din statistica 2012-2016 , reiese ca au apelat la aceasta procedura in medie intre 35 pana la 47 de persoane pe luna in Bihor. In acest an, cu legea 142, se estimeeaza o crestere de pana la 97 de doritori de pensie anticipata in judet, spune Carmen Polman, directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri