Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 13 în Bihor. Comunicat

Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor a raportat alte șase cazuri de gripă, depistate în săptămâna 4 – 10 februarie.

Unul dintre cele mai recente cazuri vizează un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în comuna Cefa, care a fost internat în 5 februarie la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” Oradea cu diagnosticul clinic de pneumonie. Acestuia i s-a recoltat produs biologic pentru analiză virusologică a gripei în ziua internării, iar vineri a fost confirmat diagnosticul de gripă. „Pacientul a fost transferat la secția ATI a spitalului menționat, starea pacientului fiind gravă, dar staționară”, a transmis dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor.

Potrivit ultimelor informații, la începutul acestei săptămâni DSP Bihor a primit confirmarea prezenței virusului gripal și la o femeie de 61 ani din Oșorhei, nevaccinată antigripal. Pacienta este tratată antiviral cu Tamiflu, iar în prezent starea ei este favorabilă și se estimează că va fi externată în cursul zilei de miercuri. Astfel, în sezonul acesta au fost confirmate, în total, un număr de 13 cazuri de gripă la populația județului Bihor.

Vestea bună este că numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare, dar și a cazurilor de pneumonie şi bronhopneumonie se află în scădere.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri