Numărul de focare active de pestă porcină africană s-a redus în Bihor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor informează asupra faptului că în ultimile trei săptămâni, în județul Bihor nu au mai fost confirmate focare noi de evoluție a PPA (pestă porcină africană) la porcii domestici și nici la porcii mistreți, numărul total fonduri de vânătoare afectate de PPA fiind de 10.

În ce privește evoluția PPA la porcii domestici, urmare a activităților specifice de control și asanare a bolii, desfășurate de către specialiștii din cadrul DSVSA Bihor, la data prezentului comunicat în cadrul județului Bihor numărul de focare active de PPA a fost redus la 14, fiind asanate și ridicate măsurile de restricție sanitară veterinară pentru un număr de 5 focare, care au afectat 3 localități după cum urmează : localitățile Derna și Sacalasăul Nou din comuna Derna, și localitatea Abrămuț – comuna Abrămuț.

Toate animalele afectate sau suspecte, precum și cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie. La această dată la nivel de DSVSA Bihor au fost finalizate, în vederea despăgibirii proprietarilor afectați până la această dată, toate dosarele depuse, urmând a fi virate sumele cuvenite proprietarilor.

DSVSA Bihor va informa periodic publicul din județ, cu privire la evoluția bolii și a măsurilor care trebuie respectate pentru a limita efectele bolii și a preveni răspândirea virusului.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri