Numărul localităților bihorene, racordate la rețeaua de gaze naturale, crește

Luni, 22 ianuarie, au fost racordați la gaz primii cetățeni din comuna Lunca, după ce s-au finalizat lucrările de introducere a rețelei de gaze naturale. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a fost astăzi prezent la punerea în funcțiune a sistemului.

Au fost construiți 28 de kilometri de rețele în satele Lunca, Hotărel, Sârbești, Seghiște și Șuștiu, la care se pot racorda 800 de gospodării. Fiind în zona de sud a județului Bihor, locuitorii din Lunca beneficiază de Legea Moților (Legea 33/1996). Aceasta prevede o reducere de 50% la plata facturilor de energie electrică și gaz.

Consiliul Județean Bihor a venit alături de comuna Lunca prin sprijin logistic și financiar. Vom continua să facem acest lucru și în alte proiecte. Prin introducerea rețelelor de gaz s-au creat premisele dezvoltării în continuare a comunității. Îi mulțumesc domnului primar Ioan Popa pentru buna colaborare în derularea acestui proiect atât de important pentru locuitorii din Lunca”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Consiliul Județean Bihor a sprijinit Comuna Lunca, printr-o hotărâre adoptată la finalul anului 2021, cu suma de un milion de lei pentru introducerea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Totodată, a monitorizat implementarea contractului de execuție.

Introducerea rețelelor de gaz este foarte importantă pentru locuitorii comunei noastre. Până acum, oamenii aveau posibilitatea de a se încălzi doar cu lemne, dar și în cazul acestora prețul a tot crescut în ultima vreme. Să nu mai vorbim de confortul pe care îl aduce o centrală pe gaz. De asemenea, firmele din comună și potențialii investitori vor avea de acum o sursă de energie sigură și la îndemână”, a declarat primarul comunei Lunca, Ioan Popa.

Lucrările au fost executate de firma Nova Power & Gas, iar valoarea totală a invesitției este 8.949.139,20 lei, fără TVA. Fondurile necesare au fost asigurate de Consiliul Județean Bihor, Primăria Lunca și furnizor.

Consiliul Județean Bihor alocă în fiecare an 5 milioane de lei pentru introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, ceea ce permite susținerea a 5 sau 6 unități administrativ-teritoriale anual.

Distribuie informația
Alte știri