Numărul persoanelor aflate în carantină a crescut în Bihor

Numărul persoanelor aflate în carantină a crescut, în ultimele 24 de ore. Dacă în 30 martie, autoritățile au transmis că, la nivel județean, 214 persoane se aflau în carantină, marți dimineața, datele oficiale indică 264 persoane carantinate.

De asemenea, oamenii legii au fost implicați în mai multe activități de prevenire și asigurare a măsurilor de pază și protecție. „În intervalul 30 martie, ora 08:00-31 martie, ora 08:00, polițiștii bihoreni au efectuat 3.042 misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele au însoțit 26 de convoaie pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/autoizolare, în aceste misiuni fiind implicate 190 de cadre. Jandarmii bihoreni au însoțit 8 convoaie și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 2 centre de carantină active, acțiuni în care au fost implicate 48 de cadre”, transmite dr. Dorel Țîrț, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bihor. În cadrul acțiunilor au fost implicați și 27 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”.

În intervalul 29-30 martie, oamenii legii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 511.370 lei. În ultimele 24 de ore, numărul amenzilor aplicate, la nivel județean, a scăzut. „Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 94 sancțiuni contravenționale în valoare de 492.870 lei”, anunță DSP Bihor.

Distribuie informația
Alte știri