NYÍREGYHÁZA se prezinta la Oradea

[embpicasa id=”6212920119406317201″]

 

NYÍREGYHÁZA VĂ OFERĂ MAI MULT

 

Situat în nord estul Ungariei, la o distanţă de 137 km față de Oradea, orașul Nyíregyháza este un important centru cultural, cu o atmosferă animată, cu numeroase monumente istorice, atrăgând prin ospitalitatea sa numeroși vizitatori.

 

Atracţia turistică principală a oraşului Nyíregyháza este Staţiunea Balneară Sóstógyógyfürdő, staţiune renumită pentru calitatea apelor sale termale. Una din cele mai importante atracţii este complexul de băi termale, format din băile: Fürdőház, Tófürdő, Parkfürdő şi Baia Aquarius. Lumea apelor termale este locul de agrement agreat de atât de către adulţi cât şi de către vârstnici. Bazinele cu apă termală, jacuzzi, bazinul Kneip şi complexul de saune, oferă relaxare şi revigorare. Apa termală cu un conţinut bogat de hidrocarbonat, de clorură de sodiu, apă de brom are un efect terapeutic în tratamentul bolilor reumatice şi al sistemului locomotor. Prin introducerea în gama de servicii a tratamentelor cu nămol şi a băii cu acid carbonic, tratamentele balneare au devenit mai complexe. În baza contractelor de colaborare încheiate spitalul din localitate și cu medici specialiști în reumatologie şi ortopedie, tratamentele sunt efectuate sub permanentă și strictă supraveghere medicală. Apa termală a fost clasificată ca apă termală cu scop terapeutic şi balnear. Au fost modernizate puţurile şi instalaţiile aferente, astfel încât în acest moment toate puţurile termale din Sóstógyógyfürdő dețin certificate de operare în scop terapeutic şi balnear!

La data de 22 iunie 2012, Direcţia Naţională de Sănătate Publică a aprobat folosirea denumirii de staţiune balneoclimaterică pentru trei băi aflate în exploatarea Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., iar în ceea ce priveşte asistenţa de tip balnear, aceste băi au fost încadrate în categoria marilor băi din ţară. Până la finele anului 2014 se va finaliza construcția noului centru terapeutic, oaspeţii fiind aşteptaţi să beneficieze de tratamente balneo şi fizico-terapeutice complexe!

 

Pentru cei mai curajoși și tineri vizitatori a fost construită o Lume a aventurilor acvatice (Élményvilág) cu tobogane uriaşe, bazinul cu valuri şi cascada de apă, peştera cu vârtejuri de apă. Pentru cei mici, Lumea copiilor (Gyermekvilág) oferă o atmosferă de junglă cu numeroase atracții. Baia Parkfürdő cu cele 10 hectare ale sale, cu copaci bătrâni împrăştiaţi din loc in loc, oferă locația perfectă de recreere pentru toate vârstele, atracția sa fiind sporită de cel mai mare Pool-Bar din Ungaria cu un sortiment variat de băuturi alcoolice şi răcoritoare. În sezonul estival, iubitorii de băi nocturne sunt aşteptaţi în fiecare zi de miercuri şi vineri la petreceri în stil retro şi latin. Iubitorii apelor naturale sunt aşteptaţi la ştrandul Tófürdő.

 

Dacă alegeți să vizitați Sóstógyógyfürdő atunci nu puteţi să nu vă abateți si pe la Grădina Zoologică Sóstó – una din cele mai impresionante grădini zoologice din Ungaria. Aici puteţi face înconjurul Pământului! Într-o pădure de stejari întinsă pe o suprafaţă de 30 ha puteţi vedea peste 5000 de specii de animale. În 2010 a fost inaugurată o atracţie unică în Europa Centrală şi de Est – Piramida Verde, la baza căreia a fost înființat un Ocenariu. Vizitatorii se pot plimba printr-un tunel transparent şi pot interacționa cu fauna Oceanului Indian. Deasupra Ocenariului vizitatorii se pot plimba pe trei nivele până la o înălţime de 15 m într-o casă a pădurii tropicale. Dinozauri, orangutani, elefanţi, jungla tropicală, spectacolul cu foci şi singurul pui de focă din ţară oferă impresii de neuitat. Din toamnă va fi disponibilă pentru vizitatori o nouă atracţie, casa Victoria, unde pe o suprafaţă de peste 2000 m2 vor putea fi admirate animale rare şi deosebite, plante rare şi deosebite, precum: nufărul Victoria, vanilia, arborele de cacao sau piperul. O altă atracţie care va putea fi vizitată din toamnă este Lumea Anzilor, unde de pe poduri suspendate amplasate la nivelul coroanei copacilor se vor putea admira animale sud americane.

 

Dacă vizităm Sóstógyógyfürdő, merită să trecem şi pe la Muzeul etnografic, singurul muzeu etnografic în aer liber din Ungaria de Nord-Est, unde arhitectura populară este prezentată într-un cadru unic. Vizitatorii pot degusta bucate coapte în cuptor sau pot lua parte la manifestările tradiţionale specifice vieții la ţară.

 

Copiii şi părinţii îşi pot încerca abilitățile de bravi temerari pe pista cu 100 de opriri ale Parcului de Aventură Nyiregyházi.

 

Oraşul Nyíregyháza îşi aşteaptă vizitatorii cu o gamă variată de spații de cazare, de la hoteluri cu patru stele, pensiuni, campinguri şi până la locuri de cazare la privat. Biroul de turism al oraşului împreună cu Sósótó-Gyógyfürdők Zrt. oferă pachete turistice complexe pentru familii, grupuri de copii, precum şi celor care vin pentru tratament.

 

 

Distribuie informația
Alte știri