O absolventă a Universității Oradea este prima femeie antrenor din România cu licență PRO

sf/ prosport.ro

Irina Giurgiu (29 de ani), antrenor secund la echipa națională de fotbal feminin condusă de către Cristi Dulca, a obținut Licența UEFA PRO, devenind astfel prima femeie din România care ajunge la acest nivel, relatează prosport.ro.

Irina Giurgiu a renunțat la handbal, în anul 2010, pe vremea când avea 18 ani, și s-a apucat de fotbal, la AS Independența Baia Mare. După doar doi ani, i s-a propus să preia o grupă de junioare și a acceptat fără ezitare. După alți doi ani, a preluat echipa de senioare.

În 2014, aceasta a început Școala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu” din București, urmând în paralele masterul la Facultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea.În anul 2016, a devenit posesoare a Licenței UEFA B și după doi ani și-a luat Licența A. Acum, Irina Giurgiu este prima femeie deținătoare a Licenței UEFA PRO din România.

„Fotbalul pentru mine este o pasiune și nu poți să renunți așa dintr-odată. Cu siguranță va veni momentul în care voi renunța și voi lăsa jucatoarele să-si facă treaba.

Distribuie informația
Alte știri