O alta masura disperata marca PSD/Dragnea: plata defalcata a TVA/Split. VIDEO

foto/ arhiva

Introducerea split TVA este inca o masura disperata a “Guvernului Dragnea” care a promis cate in luna si in stele numai ca sa obtina bunavointa electoratului. Declaratia ii apartine deputatului liberal, Ioan Cupsa.

El sustine ca in ultimele zile s-a intalnit atat cu reprezentanti ai mediului de afaceri, cat si cu cei din sistemul bancar, si toti s-au declarat speriati de decizia guvernantilor de-a da curs de la anul a OUG 23/2017, privind obligatia ca firmele platitoare de taxa pe valoarea adaugata sa detina un cont separat split TVA. Parlamentarul bihorean considera masura profund neconstitutionala si aduce si argumente in acest caz.

Din punct de vedere economic, indisponibilizarea unei parti importante din capitalul de lucru, insemnand diminuarea cash-flow-ului, va atrage nevoia creditarii cu costuri suplimentare pentru unii dar si falimentul celor care azi sunt la limita insolvabilitatii. O alta consecinta a masurii o vor constitui blocajele administrative.

E o masura fara precedent in spatiul european, mai spune Cupsa care se aplica, in forma restransa,  la serviciul online sau la plata cu cardul pentru tranzactiile din Ecuador.

 

Distribuie informația
Alte știri