O autospecială de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, în dotarea salvatorilor bihoreni

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, în ultimele două săptămâni, 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, din totalul celor 276 care vor fi achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au intrat în dotarea salvatorilor.

Acestea au plecat către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Semenic, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş şi Teleorman.

În luna iunie a anului trecut au fost semnate două acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aproximativ 159 milioane de euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 litri, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 litri.

Până la acest moment, 69 de autospeciale de 10.000 litri au fost distribuite unităţilor operative şi completează tehnica specifică de intervenţie.

Autospecialele sunt achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătăţirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depăşită şi acoperirea deficitului.

Distribuie informația
Alte știri