O cană de fericire X – Laborator de Viitor. Comunicat Rotaract

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi cea de-a X-a ediție a proiectului nostru preferat ce va avea loc între 6 – 23 decembrie, 2018! De 10 ani, comunitatea orădeană ni s-a alăturat în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea! Începuturile au fost timide și acum 10 ani nici prin cap nu ne trecea că vom ajunge să înfăptuim atât de multe lucruri frumoase împreună! Ediția aceasta este una specială și vă așteptăm cu foarte multe surprize la Căsuța Fericirii din Târgul de Crăciun!

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 10 ani, membri ai clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.


Anul acesta, proiectul nostru își dorește să asigure o dezvoltare durabilă a tinerei comunități orădene. Conștienți fiind de lacunele sistemului educațional, ne dorim să sprijim viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ. În contextul actual, sistemul de învățământ este considerat a fi nerelevant, inechitabil, ineficient și slab calitativ. Interesul nostru s-a îndreptat înspre dotarea laboratoarelor din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, din dorința de îmbunătățire al calității sistemului educațional care să atragă studenți dornici să contribuie la ridicarea nivelului de trăi. Ne propunem dotarea laboratoarelor de Anatomie, Fiziologie, Urgențe și cel de Histologie, microbiologie și morfopatologie cu echipamentele necesare bunei funcționări al materialului didactic.

Ne-am propus să mai ajutăm liceul Onisifor Ghibu care va beneficia de 3 video-proiectoare ce vor veni în sprijinului materialului didactic clasic și învechit. De asemenea, la Liceul Greco-Catolic am identificat o nevoie de nișe de experimente cu substanțe toxice necesare laboratorului de chimie, ce îi vor ajuta pe elevi să conștientizeze practic efectele, riscurile și modalitatea prin care diverse substanțe interacționează.


Sponsorul principal al evenimentului este Auchan Oradea.

Distribuie informația
Alte știri