O cantină socială va fi amenajată pe strada Mihai Viteazul din Oradea

Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a solicitat aviz arhitect șef pentru amenajare cantină socială, schimbare învelitoare și reabilitare fațadă la un imobil situat pe strada Mihai Viteazul nr. 5, din Oradea. Este vorba despre amenajarea unei cantine sociale într-o construcție existentă, sala de va avea o capacitate de 52 de locuri și va fi deservită de o zonă de preparare bucătărie și grupuri sanitare.

Parcela are o suprafață de 1.410 mp și este ocupată de trei corpuri: clădirea principală (C1) și două corpuri anexe (C2 și C3). Obiectul proiectului este clădirea principală, mai precis o parte din aceasta. Cele două anexe se propun pentru demolare și fac obiectul unei documentații separate. Construcția are regimul de înălțime parter.

Corpul C1 are funcțiunea actuală de alimentație publică, corpurile C2 și C3 sunt corpuri anexe ce se vor demola. Obiectivul se află din punct de vedere urbanistic în SZ CP 01-4, sub zona orașul nou. Imobilul care face obiectul documentației nu figurează pe lista monumentelor și nici nu este o clădire cu valoare arhitecturală sau ambientală. Clădirea a fost edificată de comunitatea evreilor din România în anul 1889 cu funcțiunea de baie rituală. La ora actuală funcțiunea dorită este de cantină socială.

Alte știri