O caravana cu salvatori ii va invata pe bihoreni cum sa acorde primul ajutor

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă în Piața Unirii din Oradea și duminică, 2 Septembrie, în orașul Salonta și va fi amplasată vizavi de Primăria Salonta.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.
Cursurile oferite vor include de asemenea, prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.
Acesta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie. În primii doi ani de la lansare, Caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități.

Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ai inspectoratelor pentru situații de urgență au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire.
Numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți se ridică la peste 100.000

Distribuie informația
Alte știri