O carte – o piedică în calea uitării! Donati marturii ale represiunii comuniste!

Începând cu această lună, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România Filiala Bihor şi Asociaţia „Cei 40 de Mucenici” din Oradea şi-au început, oficial, activitatea în noul sediu din Corpul I al Cetăţii Oradea. Noul sediu din cetatea medievală va găzdui întreaga arhivă a AFDPR Filiala Bihor, cu sutele de dosare ale foştilor deţinuţi politici bihoreni care au cunoscut ororile Gulagului românesc.

De asemenea, spaţiul nou atribuit va fi amenajat ca si un Centru de cercetare a represiunii comuniste bihorene, urmând să găzduiască dosarele de urmărire penală ale foştilor deţinuţi politici bihoreni. Toate aceste documente vor putea fi cercetate de către cei care doresc să cunoască istoria îndurerată a bihorenilor care au cunoscut calvarul represiunii comuniste.

Totodată, Centrul va înfiinţa şi o bibliotecă cu volume despre istoria regimului comunist sau cărţi de memorialistică ale foştilor deţinuţi politici.

În acest sens, facem un apel public pentru cei care doresc să doneze o carte, o fotografie, o mărturie despre această perioadă însângerată a României, toate acestea urmând să fie o piedică în calea uitării!

Adresa noului sediu este Piaţa Emanuil Gojdu, nr. 41, Oradea, Bihor.
Vă mulţumim!

Cristina Liana Puşcaş, vicepreşedintele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici”

http://www.memoriarezistentei.ro/

https://www.facebook.com/memoria.rezistentei/media_set?set=a.489631627892329.1073741888.100005364875015&type=3&pnref=story

Distribuie informația
Alte știri