O clinică medicală se va construi pe strada Calea Clujului din Oradea

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 49  de proiecte. Dintre acestea, 37 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 12 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Unul dintre proiectele analizate se referă la solicitarea S.C Osteoprotect S.R.L., care a cerut aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu în scopul construirii unui imobil cu destinația de Clinică medicală pe strada Calea Clujului, nr. 95 pe str. Calea Clujului, nr. 95.

”Investiția care se va realiza vizavi de fosta fabrica de spirt este una care completează categoria de funcțiuni medicale prezente în zonă și care în ultimii ani se află în continuă expansiune”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Terenul în suprafață de 494 mp este liber de construcții. Regimul de înălțime al clădirii va fi: parter, etaj și mansardă. Suprafața la sol a imobilului va fi de 235 mp, iar suprafața desfășurată de 694 mp. În incinta clinicii se vor amenaja patru locuri de parcare.

”Investiția se desfășoară în subzona fucțională Velența 01, cartierul tradițional, motiv pentru care orice intervenție trebuie reglementată prin PUD, tocmai pentru asigurarea coerenței dezvoltării și a creșterii gradului de finisare urbană.  În comisia de urbanism s-a solicitat reconfigurarea zonei de acces auto și încadrarea imobilului în context”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul șef al orașului.

Astfel, accesul se va realiza din str. Calea Clujului. Totodată, se propune un acces secundar din str. Anton Bacalbașa peste un alt teren aflat în proprietatea beneficiarului.

Distribuie informația
Alte știri