O comuna cu 35.000 de locuitori vrea sa-si aduca gunoiul la Oradea

“Am solicitat Prefecturii acordul pentru declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei serviciilor de salubritate, situaţie concretizată prin imposibilitatea depozitării deşeurilor menajere de la populaţie într-o rampă autorizată”, a anutat printr-un comunicat administratia locala din Floresti, Cluj.

Primarul Floreştiului, Horea Şulea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că starea de alertă va permite primăriei să treacă peste nişte etape de avizări de la diverse instituţii în vederea înfiinţării unei platforme pe care să fie descărcate din autospeciale deşeurile colectate de la populaţie şi apoi încărcate în containere şi transportate pe o rampă din Oradea.

In vara anului trecut, groapa de gunoi din Oradea a preluat si deseurile din Cluj Napoca.

In Cluj, problema depozitarii gunoaielor este una acută, fiind similară la nivelul întregului judeţ, Clujul neavând în acest moment o rampă autorizată de depozitare a deşeurilor menajere. Reprezentanţii CJ Cluj anunţaseră că proiectul privind Centrul de Management Integrat al Deşeurilor este în curs de revizuire şi că noul termen pentru finalizarea lucrărilor era 31 decembrie 2015, dar acesta a fost prelungit, ultimul termen avansat fiind anul 2019

Distribuie informația
Alte știri