O creșă nouă se va construi în cartierul Rogerius din Oradea

Părinții din cartierul Rogerius vor avea la dispoziție o creșă nouă pe str. Aluminei, investiția realizându-se cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. La începutul lunii iunie a acestui an, Primăria Oradea a emis autorizația de construire.

Construcția propusă va avea un regim de înălțime „parter”, cu o suprafață construită totală de 1342 mp și va fi separată în 3 nuclee funcționale (nucleul administrativ, nucleul de copii și nucleul tehnico-administrativ). Clădirea este astfel proiectată încât să se evite aglomerarea de la orele de vârf, respectiv circulația copiilor să fie separată de cea dedicată activităților administrativ-gospodărești.

Accesul și utilizarea acesteia sunt configurate corespunzător, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Noua creșă de pe strada Aluminei va avea patru dormitoare, patru camere de joacă și va putea găzdui 40 de copii. Clădirea va dispune de bucătărie și spălătorie proprie, spațiu de luat masa, cabinet medical și spațiu administrativ pentru personal. De asemenea, va avea un aport de energie verde, din surse regenerabile, cu panouri fotovoltaice și panouri solare montate pe acoperiș. Creșa va dispune și de un spațiu de joacă în aer liber, amenajat pentru cei mici.

Valoarea finanțării nerambursabile oferită de către MDLPA este în cuantum de 11.886.810,72 lei cu TVA , iar termenul de realizare este 12 luni.

Distribuie informația
Alte știri