O delegație din Republica Moldova, în vizită la Primăria Oradea

Primăria Oradea a primit miercuri, 20 septembrie, vizita de studiu al unei delegații a reprezentanților primăriilor municipiilor Cahul și Ungheni, precum și a comunităților rurale din zona adiacentă din Republica Moldova.

Vizita în România, în municipiile Oradea, Satu Mare și Zalău, se derulează în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

La întâlnire, din partea administrației locale au participat city-managerul Mihai Jurca, directorul general al Asociației Zona Metropolitană Oradea (ZMO) Letiția Moțoc, directorul executiv adjunct al Direcției de Implementare Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI), Ovidiu Guler și consilierul Primarului, Călin Corpaș.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Primăriei Oradea au prezentat strategia de dezvoltare a municipiului Oradea, experiențele pe care le-au acumulat în decursul anilor precum și proiectele în derulare sau în pregătire.

De asemenea, reprezentanții OTL și ADI Transergio, Libor László și Sebastian Marcu, respectiv Mihaela Ciuclea, expert în cadrul Companiei de Apă Oradea, le-au prezentat oaspeților din Basarabia planurile metropolitane privind dezvoltarea transportului public, respectiv cele privind modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare.

Tot în cursul zilei de astăzi, delegația a avut deplasări pe teren în municipiul Oradea, o vizită pe șantierul drumului de legătură Oradea – A3, având cuprins în program și un tur privind obiectivele turistice din oraș.

Distribuie informația
Alte știri