O echipă medicală ce include 7 specialişti orădeni pleacă în misiune în Republica Moldova pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu COVID-19

FOTO: IGSU

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii pleacă joi către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi Republica Moldova, pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu COVID-19. Se vor alătura, timp de 15 zile, colegilor moldoveni care luptă împotriva coronavirusului.

Din Oradea au plecat cu mașini ISU șapte cadre medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. E vorba despre dr. Heredea Sebastian, dr. Abel Bolohan, dr. Dascălul Claudia, dr. Gheban Irina, dr. Marc Florea, dr. Alin Suciu și as. Barkan Ciprian. Aceștia vor lucra la primiri urgențe, anestezie și terapie intensivă, medicină internă și pneumologie.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că în cadrul ședinței de Guvern se va adopta și o HG pentru alocarea unei donații către Republica Moldova.

„Astăzi, în carul ședinței de Guven, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republia Moldova, materiale, medicamnete, substanțe neceare în bătălia anti-COVID. Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra”.

Distribuie informația
Alte știri