O ediţie specială din „Memorialul Durerii” şi documentarul „Strict secret”, dedicate de TVR lui Paul Goma

Foto: descopera.ro

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18.00, TVR 2 a programat episodul „In memoriam Paul Goma” al emisiunii „Memorialul durerii”. Programul, realizat de Lucia Hossu Longin va putea fi urmărit şi pe TVR Internaţional, în aceeaşi zi, de la ora 19.00.

Tot sâmbătă, de la ora 24.00, TVR 1 va difuza, sub genericul in memoriam, documentarul-eveniment „Strict secret”, realizat de Mariana Sipoş.

Născut în satul Mana, Orhei (Basarabia), în anul 1935, Paul Goma a studiat Filologia la Bucureşti, iar în 1956 a fost acuzat de tentativă de a organiza o manifestaţie ostilă de solidaritate cu Revoluţia din Ungaria. A fost anchetat, arestat şi închis timp de doi ani, devenind o figură marcantă a dizidenţei din România.

După ce, în anul 1977 a trimis o scrisoare de solidarizare cu Charta 77 din Cehoslovacia, Paul Goma a fost din nou anchetat de Securitate şi arestat, fiind ulterior eliberat la insistenţele Amnesty International. După acest eveniment, scriitorul a cerut azil politic în Franţa, unde şi-a petrecut restul vieţii.

Sursa: news.ro

Distribuie informația
Alte știri