O familie din Oradea a acceptat prelevarea organelor unui tânăr de 28 de ani aflat în moarte cerebrală. 4 pacienți au primit o nouă șansă la viață

Un gest de omenie care a depăşit durerea sfâşietoare a familiei unui tânăr de 28 de ani, alături de nişte echipe medicale implicate şi conectate la medicina modernă, au redat bucuria de a trăi altor 4 semeni pentru care tansplantul de cord, ficat şi rinichi reprezintă ultima şansă. Cazul a fost relatat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Pentru un tânăr pacient, internat din noaptea de 12 ianuarie cu un traumatism craniocerebral la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat în moarte cerebrală miercuri seară. Familia tânărului a găsit puterea de a transforma propria dramă în speranţă pentru alţi oameni necunoscuţi şi a fost de acord cu prelevarea organelor. Imediat a început mobilizarea echipelor medicale în cursa contracronometru pentru salvarea de vieţi şi pentru ca gestul familei să nu fi fost în zadar. A urmat un efort şi o colaborare extraordinară a echipelor medicale pentru menţinerea donatorului, fiind necesar transferul acestuia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, întrucât condiţiile meteo nu permiteau transportul în condiţii de siguranţă şi timp pentru prelevarea cordului.

Vineri dimineaţă, la Tg. Mureş, efortul medicilor de la Oradea a fost preluat de echipa de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, de echipele de prelevare ale Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg Mureş, Institutului Clinic Fundeni şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Astfel, 4 oameni vor primi o nouă viaţă prin transplant de cord, ficat şi rinichi.

Nimic nu poate compensa pierderea unui membru al familiei, dar poate gândul că au dăruit o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă le poate aduce alinare. Ne înclinăm cu emoţie în faţa familiei donatorului pentru decizia luată.

Mulţumim cu profund respect tuturor echipelor medicale pentru munca şi efortul deosebit depus în această activitate complexă, au transmis medicii în finalul postării.

Alte știri