O femeie a ajuns in arest dupa ce a cerut 300.000 lei de la 5 bihoreni pentru „rezolvarea” unor proiecte europene

Polițiștii de investigare a criminalității economice au reținut o femeie bănuită că, prin înșelăciune și fals, ar fi prejudiciat cinci persoane cu peste 300.000 lei. Femeia , de 43 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș este bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals privind identitatea.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice o bănuiesc pe aceasta că, în perioada 2012 — 2013, s-ar fi prezentat în fața unor instituții publice din județul Bihor sub o identitate falsă, care aparținea unei alte persoane și, folosind în mod fraudulos actul de identitate al respectivei persoane, ar fi înființat o asociație de tip O.N.G., în domeniul agricol, în cadrul căreia a dobândit calitatea de președinte. În aceeași manieră, cea în cauză ar fi înființat și o societate comercială cu sediul în municipiul Oradea, în cadrul căreia a dobândit calitățile de asociat și administrator.

De asemenea, aceasta este bănuită că, în perioada 2013 — 2015, folosindu-se de calitatea de președinte al respectivei asociații agricole, ar fi indus și menținut în eroare cinci persoane fizice din județul Bihor, cărora le-ar fi promis că, în schimbul unor sume de bani, le va oferi sprijinul în vederea accesării unor fonduri nerambursabile, pentru înființarea unor afaceri.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 304.988 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au reținut-o pe cea în cauză pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar vineri, 7 octombrie a.c., o vor prezenta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea și la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie informația
Alte știri