O femeie a fost rănită în urma izbucnirii unui incendiu la o locuință din Poclușa de Barcău

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 08 martie a.c., în jurul orei 02.45, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Poclușa de Barcău, comuna Chișlaz, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate, trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Marghita, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Echipajele de stingere au localizat și lichidat incendiul, ce se manifesta violent în holul și bucătăria casei, în aproximativ 20 de minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale locuinței.

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarei, în vârstă de 69 de ani, care, încercând să stingă incendiul înaintea sosirii echipajelor specializate, a suferit arsuri de gradele I și II la nivelul feței, respectiv de gradul II la nivelul mâinilor. Victima a fost transportată de pompierii SMURD, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

În urma producerii incendiului, au ars bunuri depozitate în hol și bucătărie (o centrală termică, trei aparate electrocasnice, două canapele, mobilier), două uși, șase ferestre și tavanul din lemn al holului, pe o suprafață de circa 25 metri pătrați.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Alte știri