O firmă din Bihor aducea în țară deșeuri pentru a le valorifica dar nu avea nici punct de lucru și nici alte dotări. Sesizare penală pentru transfer ilegal de deşeuri!

În urma unor controale efectuate în punctul de trecere al frontierei Borş I, împreună cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, cu specialişti din cadrul Serviciului Arme Explozibil Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bihor şi specialişti din cadrul DRAF 6 ANAF Oradea, au fost identificate 46 colete de textile uzate pentru reciclare în cantitate de 2300 kg, 23 masini pentru tăiat şi 2 standuri metalice, expeditate din Belgia către o societate din Judeţul Bihor, printr-un transport.

Administratorul societăţii identificate a declarat că a introdus în ţară aceste deşeuri cu scopul de a le valorifica, fără a deţine nici un fel de instalaţie sau alte dotări pentru valorificarea acestor categorii de deşeuri şi nici punct de lucru declarat.

Ca urmare a constatărilor de mai sus, Garda de Mediu Bihor A SESIZAT ORGANELE DE URMĂRIRE PENALĂ ÎN VEDEREA CONSTATĂRII EXISTENŢEI SAU INEXISTENŢEI UNEI INFRACŢIUNI, PRECUM ŞI STABILIREA PERSOANELOR VINOVATE DE SĂVÂRŞIREA ACESTEIA, conform prevederilor OUG 195/2005 – privind protecţia mediului, conform Legii 211/2011 – privind regimul deşeurilor şi a Legii 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

Totodată s-a dispus sistarea introducerii în ţară de deşeuri din afara teritoriului României fără respectarea prevederilor legislaţiei specifice privind transferul intracomunitar de deşeuri.

TRANSPORTURILE DE DEŞEURI SAU MĂRFURI CARE PREZINTĂ SUSPICIUNEA DE DEŞEU SUNT VERIFICATE DE CĂTRE COMISARII GĂRZII DE MEDIU LA PUNCTELE DE DESTINAŢIE.

Distribuie informația
Alte știri