O fostă cazarmă, aflată peste drum de campusul central al Universității din Oradea va deveni clădire cu săli de curs, seminarii și laboratoare

În cadrul Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) de săptămâna trecută, Universitatea Oradea a solicitat aviz Arhitect Șef pentru reabilitarea corpului C2 situat pe str. Universității, nr. 4. Corpul C2 face parte din incinta Campus 3 și are un regim de înălțime P+E +E p (etaj parțial)

„Pe lângă reabilitarea totală a imobilului, s-a solicitat comisiei și schimbarea destinației acestuia în spațiu de învățământ cu săli de curs, seminarii și laboratoare. Imobilul a aparținut în trecut unităților militare, reprezentând fostele dormitoare ale soldaților stagiari, după care nu a mai fost folosit, acesta aflându-se momentan într-o stare de degradare. Astfel, comisia a avizat reabilitarea totală a clădirii, atât la interior, cât și la exterior, precum și schimbarea destinației acesteia. Cu siguranță, la final, investiția va îmbogăți spațiul universitar orădean cu o nouă clădire utilă și funcțională”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Tâmplăriile existente vor fi schimbate în tâmplării de aluminiu cu barieră termică (culoare gri antracit). Totodată, învelitorile clădirii vor fi schimbate cu învelitori din tablă fălțuită.

De menționat că propunerea de reabilitare a primit deja avizul Direcției Județene pentru Cultură și se încadrează în prevederile Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat cu HCL nr. 132/2011.

Proiectul a primit aviz favorabil, urmând ca Universitatea Oradea să obțină autorizația de construire.

Distribuie informația
Alte știri