O fostă gojdistă de top, liderul studenților români din Austria, premiată în cadrul Festivalului Internațional Propatria

Ambasada Românei la Viena a găzduit, marți, 29 noiembrie, concertul „Musical Journey from Romania to Austria“, susținut de soprana Rodica Vica și pianista Adela Liculescu, în cadrul Festivalului Internațional Propatria. Concertul, care a cuprins piese semnate de George Enescu, Sabin Drăgoi, Nicolae Bretan, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Franz Lehar, Alfred Grünfeld și George Grigoriu, face parte din seria evenimentelor pentru marcarea Zilei Naționale.

Ambasadorul Emil Hurezeanu a subliniat importanța unor astfel de evenimente culturale care contribuie la o mai mare apropiere la nivelul societăților din cele două țări. În același timp, a evidențiat semnificația festivalului internațional menit să valorizeze talentele din cadrul comunităților românești din afara granițelor, îndeosebi în contextul anului aniversar 2022: 15 ani de la aderarea României la UE și 160 de ani de diplomație română modernă.

Prezentă la eveniment, președinta Asociației culturale româno-italiene Propatria, Mioara Moraru, a acordat diplomele de excelență Cristinei Chițu si Roxanei Corbu Polojințef.

Cristina Chițu este doctorand la Facultatea de Filozofie din Viena. Tânăra din Sălaj a absolvit la Viena atât studiile de licență cât și cele de master.

Oradeanca Roxana Corbu Polojințef, șefa de promoție 2017/2018  a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” își urmează visul în care credea de mică. Este studentă in anul V la Universitatea de Medicină din Viena, un pas important pentru o viitoare carieră de doctor, la fel ca bunicii și mama ei.

„Pentru mine, această distincție primită la sediul Ambasadei Românei la Viena reprezintă o recunoaștere a unei munci constante pe parcursul ultimilor 3 ani, atât în domeniul academic, cât și în activitățile estracurriculare. Mă bucur, de asemenea că studiez la o universitate de prestigiu, spune Roxana Corbu Polojințef , șefa Ligii Studenților români din Austria.

Dorina Ursente

Distribuie informația
Alte știri