O intreaga familie din Bihor, retinuta in Suceava pentru trafic cu tigari

La data de 2 februarie 2017, la ora 10.35, polițiștii din Pojorâta au oprit pentru control pe raza comunei Pojorâta, în zona stației peco Socar, autoutilitara Volkswagen Transporter Furgon condusă de Mădălin Rață, de 29 de ani, din munici­piul Oradea, județul Bihor și au constatat că acesta avea mai multe pachete cu țigări de contrabandă de proveniență Ucraina. In autovehicul se mai aflau părinții șoferului, respectiv Aleodor Rață, de 55 de ani și Florentina Rață, de 53 de ani, din aceeași localitate, anunta Obiectiv de Suceava

In spațiul de depozitare al autovehiculului, în partea din spatele scaunelor pentru pasageri, într-un loc anume amenajat, a fost găsită o cantitate cu țigări de contrabandă, ambalată în colete din carton fără banderole de accizare. În urma inventarierii s-a stabilit că Mădălin Rață transporta 8.498 de pachete cu țigări. Prejudiciul creat este de 93.835 de lei, conform adresei Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași din data de 2 februarie 2017.

In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „contrabandă”. Polițiștii au dispus confiscarea cantității de 8.498 de pachete cu țigări și indisponibilizarea autoturismului, în valoare de aproximativ 11.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei bihoreni, care au fost introduși în arestul IPJ Suceava. Ieri urma să se stabilească cu exactitate, după consultarea probelor din dosar, măsurile preventive ce urmează a fi propuse instanței.

Alte știri