O judecătoare de la Tribunalul Bihor este fostă dublă campioană mondială la atletism

Izolați la domiciliu din pricina pandemiei de coronavirus, oamenii socializează pe rețelele virtuale și au lansat o ”leapșă” cu fotografii din copilărie sau tinerețe. În acest context, judecătoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor a postat pe Facebook o fotografie din 1992, de la campionatul mondial de atletism de la Seul iar postarea a fost preluată de g4media.ro

”Provocare acceptată! 1992 – Seul, campioană mondială, atletism 400 metri garduri! 19 ani. Imediat după cursă, nu îmi venea să cred! Habar nu aveam unde o să mă ducă viața! Judecător în penal!”, a scris ea pe Facebook 

Este o fotografie făcută de un fotoreporter corean, a explicat judecătoarea Ciungan pentru G4media.ro. ”E făcută imediat după finish când priveam tabela și nu îmi venea să cred! Îmi venea să plâng!”, a declarat judecătoarea Ciungan.

Ea și-a povestit pe scurt viața spectaculoasă pentru G4media.ro. La 6 ani a început să facă gimnastică acrobatică, până în 1986 când crescuse prea înaltă. S-a apucat de atletism de performanță la CSU Galați și a făcut parte din loturile naționale, mondiale și olimpice. Antrenoare i-a fost Fița Lovin din generația Doinei Melinte și Maricicăi Puica. Georgeta Petrea este din generație cu Gabi Szabo, Magdalena Nedelcu și Ionela Târlea.

Vârful de carieră sportivă a fost la Seul în 1992 când a câștigat două medalii de aur la proba 400 de metri garduri și ștafetă 4 X 400 de metri plat (fără garduri). A primit atunci oferte de a studia și a se antrena la două universități de educație fizică și sport din SUA, dar nu a vrut să plece din țară.

Distribuie informația
Alte știri