O judecătoare din Oradea cere arestarea ambasadorului american Hans Klemm pentru trafic de influență

Judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, a făcut o plângere penală la DNA pe numele ambasadorului american, Hans Klemm și al președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, transmite Q Magazine.  Ea cere inclusiv reținerea acestora.

„Am trimis o plângere penală la DNA pe data de 18 mai 2016 împotriva numiților Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la București, și Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, pentru comiterea infracțiunilor de cumpărare, respectiv trafic de influență, solicitând în același timp luarea în considerare a arestării preventive a acestora.”, scrie judecătoarea pe blogul său.

„Plângerea vine în urma faptului că, într-o conferință comună de presă ținută pe data de 13 mai 2016, aceștia au recunoscut public că și-au folosit influența pentru a promova și urgenta adoptarea unor legi, susținute de SUA.

Judecătoarea Florica Roman alături de alți 3 magistrați au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție, în 2014, pentru că ar fi cerut bani şi diverse bunuri ca să intervină la colegii magistraţi de la Tribunalul Bihor în favoarea unui infractor.

 

foto: facebook

Distribuie informația
Alte știri