„O lacrimă, o floare, o rugăciune”

Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Bihor, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al comunei Gepiu, cu Parohia Ortodoxă Română Gepiu și Școala Gimnazială Gepiu, alături de reprezentanți ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Garnizoana Oradea au organizat o ceremonie de comemorare a eroilor comunei căzuți în cele două războaie mondiale, precum și a celor care s-au jertfit pentru libertate luptând împotriva regimului comunist.

Slujba de pomenire a eroilor a fost săvârșită în biserica parohială de către părintele protopop Călin Ovidiu Popa și părintele Mihai Tocai, iar depunerile de coroane s-au desfășurat la monumentul eroilor din cimitirul satului și la cel din sat, cu participarea domnului primar, a domnului viceprimar, a doamnei director a școlii și a unui grup de elevi, precum și a sătenilor urmași ai eroilor comemorați. La vârsta de 103 ani, veteranul Teodor Lazăr din Gepiu se numără printre ultimii șapte bihoreni participanți la cel de Al Doilea Război Mondial, cărora le închinăm întreg respectul cuvenit.

Mulțumim sponsorilor care ne-au sprijinit la reușita acestei activități comemorative și în special S.C. Nutrientul S.A. Palota, pentru aportul adus an de an întru comemorarea eroilor noștri.

Președinte ANVR-Filiala Bihor, colonel (r) Dumitru Demian

Distribuie informația
Alte știri