O localitate din Bihor, în scenariul roșu, alte 13 în scenariul galben. Oradea rămâne în scenariul verde

Foto: Daniela Stoica

S-a actualizat în ședința de vineri, 14 mai, prin Hotărârea CJSU nr. 41/2021, lista localităților din Bihor în care se impun restricții în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Conform analizei elaborate de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, la nivelul județului există:

– o singură localitate cu incidență de peste 3 cazuri / 1.000 locuitori: Cărpinet;

– 13 localități cu incidență între 1,5 – 3 cazuri/1.000 locuitori;

– restul localităților de la nivelul județului au incidența cuprinsă între 0-1,5 cazuri /1.000 locuitori.

Reamintim cele mai importante măsuri de sănătate publică care se aplică în localitățile unde incidența este mai mare de 3 cazuri/1.000 locuitori:

• Este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă funcționarea teraselor și livrarea la domiciliu;

• Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția achiziției biletelor de tip loto, pariuri și lozuri;

• Sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Decizia CJSU adoptată astăzi intră în vigoare începând cu data de 15 mai, ora 00:00. Lista localităților în care se impun măsuri de sănătate publică se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.

Municipiul Oradea rămâne în scenariul verde, având o incidență cumulată în ultimele două săptămâni de 0,98 cazuri/1.000 locuitori , prin urmare activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, precum și activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole/concerte și a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și sunt limitate la intervalul orar 06.00-22.00.

Aici puteți parcurge integral Hotărârea CJSU nr. 41/2021:

https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2021/05/HOT.-CJSU-nr.41-mai-2021-Horeca.pdf

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri