O locuință din Ștei a luat foc în cursul nopții trecute

foto arhiva

Joi, 13 februarie, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 00.05, prin care se sesiza producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Ștei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a mobilizat la locul indicat de apelant, trei echipaje de pompieri militari, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat din cadrul Stației de Pompieri Ștei.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la nivelul acoperișului, existând riscul extinderii acestora la întreaga casă.

Timp de aproximativ o oră și 10 minute, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, protecția camerelor și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului și fiului acestuia, care, încercând să stingă incendiul, au suferit arsuri ușoare la nivelul feței și al palmelor, cei doi refuzând ulterior transportul la spital.

Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de conductori electrici improvizați, s-a soldat cu arderea acoperișului pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați.

Echipajele de pompieri au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la încăperi, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Alte știri