O lume într-o carte / Alexandru Pop – LIBELLUS NOMISTICUS

Într-o lume proteică, în schimbare perpetuă, Editura „Ratio et Revelatio” din Oradea, ne propune o carte de o factură aparte. Este vorba despre LIBELLUS NOMISTICUS, aparținând lui Alexandru Pop, cunoscută personalitate a vieții culturale din urbea de pe Crișul Repede.   Sandu Pop, pentru prieteni, este nu numai un împătimit cititor și cunoscător în ale alchimiei dar este și dornic să explice și să rotunjească, astfel, ideea de nomism.

Fiecare pagină, fiecare cuvânt al cărții reprezintă o invitație la lectură, autorul dorind ca cititorii săi să privească lumea cu propriii ochi și să poarte un dialog cu Dumnezeu, descoperind  realitatea în libertate absolută.

Alexandru Pop, alchimistul, este în neobosită căutare a acelor adevăruri care dovedesc unicitatea și frumusețea omului, iar cuvintele lui Hermes Trismegistus sunt emblematice în acest sens” …un Om pe Pământ este un Zeu muritor și Zeul ceresc este un OM nemuritor”. Este o dovadă peremptorie că Omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Cartea presupune o vastă documentare (la final, ni se oferă un Index nominum util), iar coperta cu omul vitruvian al lui da Vinci, considerat un etalon al perfecţiunii umane, este alegerea perfectă.

Setea de cunoaștere și iubirea față de OM sunt coordonatele pe care se mișcă, cu multă dăruire și bucurie, Alexandru Pop, în noua sa carte LIBELLUS NOMISTICUS.

Distribuie informația
Alte știri