O lună și jumătate de la primul caz de COVID 19 în România

A trecut o lună și jumătate de când pe teritoriul României s-a înregistrat primul caz de COVID-19. Totul a început pe 26 februarie. Atunci autoritățile au anunțat primul caz de COVID-19 din România. Un tânăr de 25 de ani, care a intrat un contact cu un italian infectat. Între timp, tânărul s-a vindecat, însă numărul îmbolnăvirilor a tot crescut.

Bilanțul pana vineri, 10 aprilie : 270 de oameni au pierdut lupta cu virusul, dintre care 3 din Bihor, iar 5.467 de persoane au fost sau sunt pozitive. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 265 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 183 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.226 de persoane. Alte 77.317 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 55.430 de teste.

Din totalul cazurilor de COVID-19, cele mai multe s-au înregistrat în cazul femeilor, în proporție de 56%. Copiii sunt cel mai puțin afectați. Iar la polul opus sunt bătrânii, considerați cei mai vulnarabili. Atenție însă, majoritatea cazurile confirmate se încadrează în categoria de vârstă 30-69 de ani.

Din păcate, nici numărătoare deceselor n-a stat pe loc. Vârsta medie în rândul deceselor a fost de 66 ani. Cel mai tânăr avea doar 27 ani, iar cel mai bătrân 94 de ani. Aparent, în majoritatea cazurilor, victimele aveau și alte probleme de sănătate.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri