O nouă acțiune pentru verificare respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, în Bihor. Comunicat

Vineri, 10 iulie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, s-a desfășurat o nouă acțiune în sistem integrat pentru verificare respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în transportul în comun și în trafic, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul misiunilor au fost angrenați 146 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 107 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 21 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 7 cadre ale Poliției Locale Oradea, 3 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 98 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor desfășurate vineri, iulie a.c., au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 24.900 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale, cu avertisment. De asemenea, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 19.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Echipajele prezente în teren au aplicat alte 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravenţională cu amendă în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Distribuie informația
Alte știri