O nouă acțiune preventivă în trafic, derulată de polițiștii bihoreni

Pollițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul ITPF Oradea au derulat o nouă acțiune preventivă în trafic. Avizat prevenirea victimizării cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, respectiv furturi din locuințe, înșelăciuni, tâlhării.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele, autocarele și microbuzele care au intrat în țară dinspre PTF Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto și pe pasagerii acestora cu cafea și ceai cald, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria. De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto și cu pasagerii autovehiculelor oprite despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din locuințe, din autoturisme, înșelăciunile, le vor transmite să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere. În ce privește prevenirea victimizării prin accidente rutiere, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada sărbătorilor de iarnă, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan. Oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor rutiere.

Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei. Pentru a preveni astfel de situații, polițiștii rutieri le recomandă tuturor conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească până la refacerea completă a capacităţilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri