O nouă alee pietonală se deschide în Oradea

În cursul lunii iunie, au început lucrările de amenajare a accesului pietonal între străzile Independenței și Vasile Alecsandri. Accesul pietonal care urmează a fi amenajat se află în incinta unei foste fabrici și va scurta drumul dintre parcarea subterană de pe strada Independenței și pietonala Vasile Alecsandri. Lungimea totală a accesului pietonal este de aproximativ 92 m.

Lucrările sunt executate pe baza contractului de lucrări nr. 219558/03.06.2019 dintre Municipiul Oradea și asocierea formată din S.C. GAVELLA COM S.R.L., PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE și S.C. EDILDRUM CONSTRUCT  S.R.L.

Prețul contractului este de 884.524,26 lei fără TVA, iar realizarea obiectivului presupune o lună de proiectare și trei luni execuția lucrărilor. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 11.09.2020. Până în prezent au fost prestate serviciile de proiectare, fiind elaborate fazele PAC și PTE.

Pentru accesul de pe strada Independenței s-a prevăzut un acces auto, cu lățimea de 7 m, realizat din cubeți din porfir. Trotuarul cu o lățime de circa 4 m din lespezi de piatră porfir este mărginit de accesul auto cu o bordură, realizată din granit auriu.

La mijlocul lățimii trotuarului se va realiza o rigolă longitudinală din porfir pentru colectarea apelor. Profilul transversal este în două ape, cu panta spre rigola centrală, apa colectată fiind evacuată în canalizarea pluvială a orașului.

Până în prezent au fost realizate următoarele lucrări:

– înlăturarea vegetației de pe amplasament;

– spargerea platformei betonate existente, pe lățimea accesului pietonal.

În cadrul lucrărilor se vor executa eliberarea amplasamentului prin demolarea confecțiilor metalice și a platformei betonate existente, trasarea accesului auto și a delimitării de accesul pietonal precum și executarea fundației pentru trotuar, respectiv a structurii rutiere.

Distribuie informația
Alte știri